Stiati ca HEPATOSIL ...?

15.05.2018 0 Comentarii
Stiati ca Hepatosil prin combinatia de substante active, este un supliment nutritional cu rol hepatoprotector unic pe plan mondial ?
S-Adenozilmetionina (SAMe) nu se regaseste cu usurinta in alimentatia cainilor. Zilnic, factorii de stres, conditiile de mediu, factorii fizici si emotionali contribuie la scaderea nivelului de S-Adenosilmetionina din organism.
 
SAMe este sintetizata de celulele organismului din metionina si adenozin trifosfat (ATP) si asigura buna functionare a ficatului. Are un rol principal in reactiile de sinteza si reactiile metabolice precum transmetilarea, trans-sulfurarea si amonopropilarea. Este produsa din abundenta de catre celulele hepatice, deoarece ficatul este responsabil in mod semnificativ, pentru aceste reactii.
Importanta S-Adenozilmetioninei (SAMe) pentru productia de glutation: S-Adenozilmetionina este o nucleotida, – o molecula sintetizata de toate celulele vii. Derivata din metionina si ATP, SAMe initiaza 3 reactii biochimice majore: transmetilarea, trans-sulfurarea si aminopropilarea. SAMe este esentiala pentru productia de glutation, un antioxidant puternic pentru ficat.
Transmetilarea este o parte a numeroaselor reactii, cum ar fi detoxifierea compusilor, sinteza carnitinei si a creatininei in ficat si stabilizarea fosfo-lipidelor din membranele celulare. 
Trans-sulfurararea este reactia prin care compusii devin sulfati. Este importanta pentru formarea glutationului (agent de antioxidare/detoxifiere), si transformarea rezidurilor in compusi hidro-solubili eliminati prin excretie.
 
Aminopropilarea conduce la formarea poliaminelor antioxidante importante pentru cresterea si regenerarea celulelor. In conditii normale, ficatul produce o cantitate mare de antioxidanti, cu rol in atenuarea efectelor radicalilor liberi si de detoxifiere, dar, in acelasi timp este si organul principal care retine compusii rezultati din procesul de detoxifiere. Atunci cand functia ficatului este dereglata, sinteza antioxidantilor se reduce datorita scaderii nivelului de SAMe.
 
Studiile au demonstrat faptul ca atat la caini cat si la pisici, concentratile scazute de glutation hepatic au legatura cu dereglarea functiei hepato-biliare.
Peroxidarea lipidelor, care reprezinta denaturarea prin oxidare a fosfolipidelor din peretele celulelor hepatice cu membrana dubla, este recunoscuta ca fiind mecanismul principal de degenerare hepatica.
Fosfolipidele joaca un rol esential in organism, ca elemente structurale ale membranelor si ca reglatori ai functiilor de schimb intre compartimentul intra- si cel extracelular, ca si pentru activarea sistemelor enzimatice de la nivelul membranelor.
Lezarea membranei hepatocitare este semnalata in afectiunile hepatice, determinand afectarea functiilor metabolice celulare si reducerea activitatii sistemelor enzimatice membranare.
 
Glutationul se opune actiunii radicalilor liberi prin inhibarea peroxidarii lipidelor. In acest fel o concentratie marita de glutation este benefica in cazul dereglarii functiei hepatice.  
SAMe imbunatateste permeabilitatea membranei celulare si scade fragilitatea acesteia prin reactia de transmetilare. S-a demonstrat ca S-Adenozilmetionina protejeaza degenerarea celulelor hepatice, este benefica pentru regenerarea hepatocitelor datorita proprietatilor sale in sinteza poliaminelor (reactia de aminopropilare) si metilarea proteinelor (reactia de transmetilare).
 
Cu toate acestea, rolul S-Adenozilmetioninei este mai important decat doar de a creste nivelul de glutation. S-a demonstrat ca aceasta protejeaza celulele hepatice si poate ajuta la regenerarea si vindecarea acestora.
 
Multe substante potential periculoase derivate din medicamente, diete necorespunzatoare, poluanti  etc., sunt metabolizate de ficat si transformate in derivati mai usor solubili in apa care vor fi extrasi in lichidul biliar si eliminati din organism. Integritatea celulei hepatice este vitala pentru mentinerea sanatatii. La nivel hepatic se produc un mare numar de hormoni, enzime, proteine si alte substante importante pentru metabolismul si sanatatea organismului. De asemenea are un rol major in detoxifierea si indepartea compusilor toxici in aparatul circulator intr-o forma in care acestea pot fi eliminate. Aceasta filtrare a rezidurilor este esentiala, deoarece toxinele pot afecta peretele celulelor din ficat si din alte organe. Cel mai important element detoxifiant al ficatului este glutationul, un agent antioxidant, si prima linie de aparare a ficatului. Atat cainii cat si pisicile produc glutation din S-Adenozilmetionina. SAMe este sintetizata in mod natural de catre ficat din aminoacidul metionina care se regaseste in alimentatia animalului. Atunci cand se constata tulburari la nivelul ficatului, scade productia de SAMe, rezultand o cantitate redusa de glutation. Mai tarziu, aceasta deficienta afecteaza functia ficatului.
 
Denumiri comerciale: HEPATOSIL 100/10; HEPATOSIL 200/20 - comprimate filmate; HEPATOSIL PLUS - comprimate masticabile fabricate printro tehnologie unica dezvoltata de Pharmadiet Veterinaria.