Probiotice pentru animalele de companie

Postat de admin 05.02.2018 0 Comentarii
Probioticele sunt microorganisme vii care se crede ca afecteaza benefic gazda, imbunatatindu-i echilibrul microbian intestinal, intr-o masura care inhiba agentii patogeni si bacteriile producatoare de toxine.
 
Mentine-ti animalul sanatos
Probioticele afecteaza direct tractul gastrointestinal prin:
* scaderea numarului de bacterii "rele" din tractul gastrointestinal.
*  producerea vitaminelor din grupul B si stimularea celulelor si mucoasei intestinale, care pot reprezenta o bariera  intre potentialul toxic intestinal si restul corpului animalului. 
* producerea enzimelor digestive care ajuta la digerarea mancarii.
* cresterea numarului microorganismelor benefice de la nivelul intestinului.
 
Folosirea probioticelor:
Veterinarii au la indemana o gama larga de probiotice pentru a suplimenta diferite probleme gastrice la animale. Probioticele sunt recomandate pentru afectiuni gastrice, cum ar fi:
* probleme gastrointestinale acute si cronice
* sensibilitate stomacala din cauza folosirii antibioticelor
* stres
* infectii
* diaree
* tulburari inflamatorii
* voma
* balonare si flatulenta
Prebiotice si Probiotice:
Prebioticele sunt carbohidratii si fibrele solubile care nu sunt digerate in tractul gastrointestinal superior. Stimuleaza cresterea si/sau activitatea bacteriilor benefice din sistemul digestiv, care ajuta la mentinerea sanatatii atat intestinale cat si generale.
Probioticele sunt bacterii benefice care echilibreaza balanta microbiana intestinala, la un nivel care inhiba agentii patogeni si bacteriile producatoare de toxine si produce substante de imbunatatire a sistemului imunitar la nivelul intestinului.