Site in mentenanta
 

Informatiile oferite pe acest site,

necesita actualizari importante

conform noilor cerinte europene.

Va rugam sa nu plasati comenzi, nu le onoram!!!

Revenim la finele lunii septembrie.

Va multumim pentru intelegere!

 

 

 

 

 

Despre virusul herpetic felin

12.06.2018 0 Comentarii

Pisica ta stranuta, ii curg ochisorii si nasul, tuseste?

Acestea pot fi semne ale infectiei cu Herpes felin, cunoscuta si ca rinotraheita virala felina (RVF) sau herpesvirus felin tip 1, fiind cea mai comuna cauza a infectiei tractului respirator superior. 

Debutul RVF este marcat de febra, stranut frecvent, conjunctivita, rinita si adeseori salivatie.  Semnele persista 5-10 zile in cazurile mai usoare si pana la 6 saptamani in cele severe. Sunt susceptibile la virus pisici de toate varstele, indiferent de sex, rasa, marime.

Pot oamenii sau cainii sa contacteze virusul de la pisici?

Nu. Oamenii si cainii nu sunt in risc de a contacta herpes virus de la pisica si nici pisica nu poate contacta de la un om purtator. Prin urmare, herpes virus felin nu constituie nici un risc pentru om.

Cum poate fi diagnosticat?

Diagnosticul se bazeasa pe o corelatie intre semne clinice, anamneza si teste de laborator.

Care este tratamentul?

In general, tratamentul este de sustinere si simptomatic, dar antibioticele cu spectru larg sunt utile impotriva agentilor bacterieni secundari. Secretiile nazale si oculare trebuie indepartate frecvent. Un unguent oftalmic ce contine antibiotic este indicat de 5-6 ori pe zi pentru a preveni iritatia corneei produsa de exudatul uscat. Lizina interfera cu replicarea virusului herpetic si poate reduce severitatea infectiei cu RVF. Va recomandam LysinViral Plus.

 

Cum poate fi prevenita infectia?

VACCINAREA!!! Vorbeste cu medicul veterinar despre vaccinurile disponibile impotriva herpesvirusului, despre schema de vaccinare. Asigura-i un control periodic si vaccinarea la timp pentru a nu o expune riscurilor.

Si nu uita! Un stapan informat inseamna o pisicuta fericita!!!